Preskočiť na hlavný obsah
Call centrum - Vážení klienti Slovenského pozemkového fondu, radi by sme Vám dali do pozornosti kontakt na Call centrum SPF, kde môžete v prípade záujmu zavolať a informovať sa o Vašich požiadavkách. Zamestnanci centra Vám budú pri informovaní nápomocní. Volať môžete na telefónne číslo +421 2 2094 1000 Pondelok – Štvrtok od 9:00 h. do 15:00 h. Piatok od 9:00 h. do 13:00 h. Prípadne sa môžete informovať elektronicky na e-mail: info@pozfond.sk
Oficiálne webové sídlo Slovenského pozemkového fondu Oficiálny web SPF

SPF je právnická osoba (neštátna a nezisková organizácia), ktorá koná vo verejnom záujme. SPF v zmysle zákona č. 330/1991 Zb. a iných príslušných platných právnych predpisov spravuje poľnohospodárske nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu a nakladá s pozemkami, ktorých vlastník nie je známy.

Činnosť a hospodárenie SPF kontroluje 13-členná rada, ktorá okrem iného prerokúva právne akty a predkladá štatutárom SPF odporúčajúce alebo neodporúčajúce stanovisko. Sídlom SPF je Bratislava.

  1. Domov
  2. Tlačová správa
  3. Slovenský pozemkový fond podporil projekt záchytného parkoviska v Ivanke pri Dunaji 
Aktualita

Slovenský pozemkový fond podporil projekt záchytného parkoviska v Ivanke pri Dunaji 

Publikované 23. júla 2019

Obsah

V Ivanke pri Dunaji sa bude môcť postaviť záchytné parkovisko. Slovenský pozemkový fond totiž odsúhlasil výrub drevín, ktoré sa nachádzajú na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Na upresnenie: fond, kde by malo parkovisko vyrásť, tento pozemok pre štát spravuje.

Za rozhodnutím Slovenského pozemkového fondu stála nelichotivá dopravná situácia v širšom okolí hlavného mesta a potreba jej riešenia. „V súčasnosti je nevyhnutné pokračovať v budovaní záchytných parkovísk. Tie, v kombinácii s kvalitnejšou verejnou dopravou, budú pre ľudí motiváciou, aby osobné automobily vymenili za hromadnú dopravu, čo značne odľahčí cestnú sieť. Práve preto nebude Slovenský pozemkový fond stáť v ceste takýmto projektom a bude ich aj naďalej podporovať“, vyhlásila Adriana Šklíbová, generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu.

Za projektom záchytného parkoviska stoja Železnice SR. V prvej etape počíta s výstavbou oploteného, krytého parkoviska pre 50 bicyklov a s vybudovaním 160-tich parkovacích miest. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie.

Pre parkovisko je vydané právoplatné územné rozhodnutie, a tiež je už spracovaná  dokumentácia pre stavebné povolenie v rozsahu realizácie stavby, na ktorú bol vydaný schvaľovací protokol Ministerstva dopravy a výstavby SR. V súčasnosti prebieha majetkoprávne vysporiadanie pozemkov.

Publikované 23. júla 2019