Preskočiť na hlavný obsah
Call centrum - Vážení klienti Slovenského pozemkového fondu, radi by sme Vám dali do pozornosti kontakt na Call centrum SPF, kde môžete v prípade záujmu zavolať a informovať sa o Vašich požiadavkách. Zamestnanci centra Vám budú pri informovaní nápomocní. Volať môžete na telefónne číslo +421 2 2094 1000 Pondelok – Štvrtok od 9:00 h. do 15:00 h. Piatok od 9:00 h. do 13:00 h. Prípadne sa môžete informovať elektronicky na e-mail: info@pozfond.sk
Oficiálne webové sídlo Slovenského pozemkového fondu Oficiálny web SPF

SPF je právnická osoba (neštátna a nezisková organizácia), ktorá koná vo verejnom záujme. SPF v zmysle zákona č. 330/1991 Zb. a iných príslušných platných právnych predpisov spravuje poľnohospodárske nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu a nakladá s pozemkami, ktorých vlastník nie je známy.

Činnosť a hospodárenie SPF kontroluje 13-členná rada, ktorá okrem iného prerokúva právne akty a predkladá štatutárom SPF odporúčajúce alebo neodporúčajúce stanovisko. Sídlom SPF je Bratislava.

1. Domov
  2. Tlačová správa
  3. Rada SPF sa zaoberala námietkami spoločnosti D.K.AGRO, spol. s r.o., konateľa spoločnosti vypočuli jej členovia. Návrh zmluvy pre spoločnosť AZ AGRO TRADE s. r. o. bol pre podané námietky stiahnutý
Aktualita

Publikované 28. novembra 2019

Obsah

Rada Slovenského pozemkového fondu na dnešnom svojom zasadnutí stiahla z prerokovania návrh dodatku k nájomnej zmluve č. 00734/2016-PNZ-P40216/16.00, uzatvorenej medzi Slovenským pozemkovým fondom a spoločnosťou CORONA GROUP, s.r.o., ku ktorému podala námietky spoločnosť D.K.AGRO, spol. s r.o.

Predmetnom dodatku mala byť zmena identifikačných údajov nájomcu, ktorým sa na základe právneho nástupníctva po pôvodnom nájomcovi CORONA GROUP, s.r.o. stala spoločnosť JRD Rakovec, s.r.o.

Nakoľko konateľ spoločnosti D.K.AGRO, spol. s r.o. podal k návrhu dodatku elektronické námietky, rada SPF návrh z dnešného prerokovania stiahla a odporučila fondu prešetriť ich obsah. Konateľa spoločnosti D.K.AGRO, spol. s r.o., p. Krnáča, ktorý proti predmetnému dodatku protestoval pred sídlom Slovenského pozemkového fondu, zároveň vypočuli členovia Rady SPF s prísľubom, že jeho námietky budú riadne prešetrené.

O prípade, v ktorom figurujú vyššie uvedené spoločnosti, SPF informoval na svojej internetovej stránke dňa 22.11.2019 a to v tlačovej správe, ktorá je dostupná na tu. Pre podané námietky bol z dnešného prerokovania stiahnutý taktiež návrh nájomnej zmluvy č. 01793/2018-PNZ-P40373/18.00 pre spoločnosť AZ AGRO TRADE s. r. o., v súvislosti s ktorým odznelo na včerajšom brífingu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti viacero dezinformácií. Stanovisko SPF k brífingu je taktiež zverejnené na internetovej stránke fondu (dostupné na linke).

Publikované 28. novembra 2019